Hamam

Uniek in Utrecht: nergens anders mogelijk
Een ware sensatie voor lichaam en geest.. voel je herboren!

Het traditionele hamam ritueel bestaat al honderden jaren en is daarmee één van de oudste tradities ter wereld om lichaam en geest ontspanning te geven.  In de hamam, waar u op een warme behaaglijke marmeren plaat het scrub- en water ritueel beleeft, wordt uw lichaam langzaam verwarmd tot een temperatuur van maximaal 50 graden Celsius. Dit soort ‘kunstmatige koorts’ dwingt het immuunsysteem af en is de reden voor het langdurig ontspannen effect. De Hamam is een luxe sensationele ervaring voor uw lichaam en geest.

Uw lichaam wordt traditioneel met warm water begoten. De condens brengt vocht en warmte in het lichaam waardoor het lichaamstemperatuur stijgt. De warmte stimuleert de bloedsomloop en afvalstoffen worden naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. Het scrub-ritueel kan beginnen. Alle dode huidcellen en giftige stoffen worden hierdoor verwijderd en de huid opent zich voor een diepe reiniging. Vervolgens wordt het lichaam bedekt met een grote traditionele zeepschuim en een lichte massage zodat de huid de zeep kan opnemen. Na behandeling worden de zeep resten afgespoeld met hamam-water.

Het is een ware eye-opener: het ritueel waar geen enkele millimeter van uw huid aan ontsnapt totdat u helemaal van hoofd tot teen glanst en straalt. Uw huid zal zachter aanvoelen!

Uiteraard gebruiken wij natuurlijke traditionele Marokkaanse producten op basis van o.a. Argan olie en ghasul. De essentiële olie massages worden als sinds oudheid beoefend en bieden ontspanning, stimulatie, opluchting, bescherming van het immuunsysteem en tevredenheid. Samen met Argan olie, zullen zij zachtheid aan uw huid toevoegen.